• Discgolf

  Een verrassende nieuwe groepsactiviteit!

  Meer info Boek direct
 • Natuurexcursies

  Ontdek de prachtige natuur in onze regio!

  Meer info
 • Kofferbakmarkten

  Ontspannen en gezellig!

  Meer info
 • Markten

  Eten en winkelen!

  Meer info
 • Vers gerookte vis

  Elk weekend vers gerookte vis!

  Meer info

Stevige fietstocht (Harger en Pettemerpolder)

Op zoek naar een stevige fietstocht?

Polder dijken en waterloop. De waterloop van de Harger- en Pettemerpolder. In deze polder overheerst het zoute water. Dit is vooral te zien aan de unieke natuurwaarde. Door het zo voedzame brakke water. Dit hele gebied is het beste te verkennen per fiets.

De Vereenigde Harger en Pettemer polder bestaat uit brak water. Dit is ontstaan uit het zoute water wat onder de Hondsbossche Zeewering doorlekt, en het schone, zoete water vanuit het kalkarme duingebied. Dit natuurverschijnsel geeft een voedzame voedingsbodem voor diverse flora en fauna. En is goed terug te zien in de Putten. Hier komen veel vogels foerageren.

Ook wandelen we over de oude Schoorlse zeedijk. De brakke natuurwaarden van de Putten, Abstkolk, Hazepolder en het diepere achterland zijn voor een ieder zeer bijzonder. Deze route komt ook langs de vroegere wereldhaven van de Hondsbossche Zeewering. De Hondsbossche Zeewering is aan twee zijden te fietsen, al naar gelang de wind! land of kustzijde. U zult van alles wat zien en beleven, misschien wel een zeehond! De ondergang van de Prins George in 1912, bij laag water goed te zien. U komt er meer over te weten deze dag. Kortom in deze 3 uur durende fietstocht komt u van alles te weten.

Deze tocht vanaf; 8 max. 16 personen. Incl. Hybride fiets, € 22,50 p/p.

Deze trip kan ook gemaakt worden in combinatie met; – Duintop Disc-Golf in de Groeter Zandkuil – Wandelingdoor de Schoorlse kalkarme duinen – Natuurwerk dagdeel in de Schoorlse duinen – Cameltrek Camperduin – Picknick in een duinpan – Een hapje en of drankje in de plaatselijke horeca