NIEUW SPEL: DISC GOLF!

Sinds enige tijd biedt Hondsbossche Events een verrassende nieuwe groepsactiviteit aan, het Disc-Golf. Dit spel met frisbees is fantastisch om te doen voor iedereen. Er is een parcours uitgezet met 18 holes, in de Schoorlse duinen.

PARCOURS AGENDA

Het parcours van Disc Golf Schoorl doorloopt een veelzijdig landschap dat de route extra uitdagend maakt. De start is in het midden van een diepe zandkuil. Vervolgens passeer je een 30 meter hoog uitzichtpunt, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Daarna loopt het traject door een bos en een gebied met stuifduinen. Via een zandvlakte bereik je tenslotte het startpunt weer. Je hebt dan ongeveer 2 kilometer afgelegd in twee uur tijd.

Het spel kan door iedereen gespeeld worden, in groepsverband met b.v. uw bedrijf, familie of vriendengroep. Maar ook als individu is dit een sportieve uitdaging.

DISC GOLF: WAT IS DAT?

Disc-Golf lijkt op het traditionele golf, maar dan zonder balletje, maar met een disc/frisbee. De ‘hole’ bestaat uit een basket: een stalen mand met kettingen. Het is de bedoeling dat je de disc/frisbee met zo min mogelijk worpen in de basket werpt. Als dat gelukt is, mag je naar de volgende hole. Je kunt disc golf dus ook prima beschouwen als frisbee golf.

CLINIC

Het discgolf programma start met een clinic. Je leert daarin de spelregels van frisbee golf kennen en de werptechniek. Je oefent met een gewone frisbee, nadat we in teams verdeeld zijn speel je verder met een discgolf frisbee, oftewel een driver. Ik begeleid jullie langs het parcours en degene die het parcours met de minste worpen aflegt, wint.

AGENDA

In deze agenda worden alle spelers/groepen opgenomen die hier Disc Golf komen spelen. Zo kan een ieder kijken wanneer en hoe laat er nog plaats is om dit sportieve spel te komen spelen. In het totaal kunnen er theoretisch 4 spelers x 18 holes = 72 personen tegelijk dit parcours van 18 holes bespelen.

INDIVIDUEEL

Wilt u individueel (op eigen gelegenheid) het disc golf parcours spelen? Dan kunt u een rugzak met alle benodigdheden (discs, uitleg, plattegrond en versnaperingen) huren bij de ingang van het duingebied, bij:

Restaurant De Bokkesprong
Heereweg 337
1873 GC Groet (gem Bergen nh)

En bij;

Restaurant Duingroet
Heereweg 284,
1873 GG Groet (gem Bergen nh)

Of bij;

Cafe Het Harger Hoekje
Heereweg 284 a
1873 GG Groet (gem Bergen nh)

Kijk ook even op de Agenda, zodat u de ruimte heeft

INDIVIDUEEL EN GROEPEN < 15 PERSONEN

€ 10,00 per persoon
Rugtas met:
1 disc per persoon
drinken en versnaperingen (afgestemd op aantal personen)
plattegrond, uitleg en scorelijst

U kunt de rugzak(ken) afhalen bij de hiernaast genoemde restaurants.

GROEPEN > 15 PERSONEN

Alleen op afspraak!

Groep à 15 personen: € 210,-

Wat krijgt u hiervoor;

  • Een clinic met speluitleg en wedstrijdbegeleiding
  • Per team plattegrond, uitleg/scorelijst
  • Tussendoor versnaperingen vanuit de ‘Koek & Zopie’ hoek
  • En voor de winnaar de Groeter Zandgat Trofee.

Totale tijdsduur ca. 2 uur
Per extra persoon € 8,-

Voor groepen groter dan 35 personen komt er een extra begeleider bij à 80 euro per uur.

Nieuw disc golf parcours

/
Dit jaar wordt gestart met de aanleg van een geheel nieuw disc…

Open Dag Disc Golf Schoorl

/
Op zaterdag 28 oktober organiseert Disc Golf Noord Holland op…