Zondagse kofferbakmarkt Schoorl succes

Zondagse kofferbakmarkt Schoorl succes

SCHOORL – De nieuwe aanpak van de kofferbakmarkt in Schoorl is een succes. Er zijn dit jaar geen klachten binnengekomen. Dit meldt het college van Bergen.

Door Van onze verslaggever – 15-11-2016, 16:24


De kofferbakmarkt werd tot dit jaar gerund door Hein Folgers uit Schoorl. Volgens de gemeente lapte hij echter diverse regels aan zijn laars.

De eerste kofferbakmarkt, in 2006, trok drieduizend bezoekers. De markt telde 120 verkoopplaatsen en draaide goed.

Een kentering kwam in 2013. Op basis van klachten constateerde de gemeente, dat er ‘te vroeg’ bedrijvigheid op het terrein was, dat er werd overnacht en dat er overlast was.

De maat was vol toen het op het terrein te druk werd en Folgers niet van plan was auto’s weg te sturen. De gemeente gaf hem daarop vorig jaar geen vergunning meer.

De nieuwe organisatie houdt zich wel aan de regels. Zij werkt met een reserveringssysteem, waardoor deelnemers vooraf een plek krijgen en waardoor er niet meer dan honderd auto’s komen.

Ook worden er verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Wethouder Odile Rasch: ,,Ik ben blij dat de nieuwe opzet is geslaagd. De markt brengt veel levendigheid.’’

6 antwoorden
 1. M.E.
  M.E. zegt:

  Jammer dat de auto’s niet in tegenovergestelde rijen staan maar slechts aan één kant. Zo lopen de bezoekers de hele tijd tegen elkaar op omdat de kramen / auto’s staan maar aan één kant staan. Zo loopt men van twee kanten af, langs één rij kramen. Voorheen kom je na langs een rij kramen gelopen te hebben, je omdraaien en aan de overkant weer terug en het volgende ‘straatje’ in. Het botsen en steeds uitwijken van elkaar gaat op den duur toch vervelend worden.

  Beantwoorden
  • Jan Van Assem
   Jan Van Assem zegt:

   Hartelijk dank voor uw reactie, Er is toch gebleken dat deze manier van opstellen meer rust op het terrein geeft. op de u voorgestelde wijze gaan mensen zigzag over de paden.
   Met vriendelijke groet,
   Jan van Assem

   Beantwoorden
  • Pietje
   Pietje zegt:

   Ja, het is veel beter zo en veel veiliger bij grote drukte. Houden zo! En je kunt je nog steeds omdraaien en de volgende rij nemen. Even een stukje doorlopen en je ogen wat rust geven, voordat je de volgende rij spullen gaat bekijken 😉

   Beantwoorden
 2. Jan Van Assem
  Jan Van Assem zegt:

  Hallo Akke,

  Het was nu toch gelukt?
  Hoofdmenu, wijs met de muis op kofferbakmarkt Duindorp Schoorl en er verschijnt een venstertje met de link naar het inschrijfformulier.

  Met vriendelijke groet,

  Jan van Assem

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *