Nieuwe organisatie kofferbakmarkt Schoorl

‘We respecteren de regels’

Jan van Assem en Hans Sevenhuijsen zetten kofferbakmarkt in Schoorl weer op de kaart

SCHOORL – Op het grote grasveld aan de Sportlaan kan vanaf zondag 3 april weer volop in tweedehands spullen gehandeld worden. Vanaf dan starten namelijk de kofferbakmarkten weer. Schoorlaars Jan van Assem en Hans Sevenhuijsen hebben het stokje overgenomen van Hein Folgers. “Het wordt een hele kluif”, lacht Van Assem. “We zijn wat gewend, maar dit is grootschaliger.6 maanden lang, elke zondag van ‘s morgens vroeg tot in de namiddag zijn we aanwezig. We hebben er ontzettend veel zin in!”

Jan van Assem en Hans Sevenhuijsen zijn voor de inwoners van Schoorl, Groet en Camperduin geen onbekenden. Jan organiseert al vijftien jaar de kofferbakmarkten in Camperduin. Daarbij coördineert hij met Hans de avondbraderieën in Schoorl en Groet en de kerstmarkt en jaarmarkt in Schoorl. “De kofferbakmarkt in Schoorl is ons op het lijf geschreven. We zijn immers mensen-mensen, altijd in voor een praatje. De sfeer, het sociale aspect, dat is onze kracht. Mensen uit heel Nederland komen naar de kofferbakmarkten. We vinden het belangrijk dat iedereen er plezier aan beleeft.”

Regels

Sinds vorig jaar hangen er vanuit de gemeente enkele restricties aan het organiseren van de kofferbakmarkten in Schoorl. Zo mogen maximaal honderd auto’s het terrein op, dient er een toiletgebouw aanwezig te zijn, net als een eet- en drinkgelegenheid én een verkeersregelaar. “Alles is aanwezig”, vertelt Hans. “We respecteren de regels en doen er alles aan om iedereen tevreden te stellen. Mensen kunnen bijvoorbeeld niet meer onaangekondigd met hun spullen aankomen. Wie een plekje wil, kan zich inschrijven via de website www.hondsbossche-events.nl en zich op de zondag bij het hek aan de Sportlaan melden tussen 8.00 en 9.00 uur. Verkopers die elke week komen, krijgen een vaste plek. Daarbij verkopen we tienrittenkaarten. De markt duurt tot 16.00 uur, het terrein is om 17.00 uur weer leeg.”

De kofferbakmarkten op het grote grasveld aan de Sportlaan in Schoorl zijn elke zondag – van 3 april tot en met 25 september – en duren van 9.00 tot 16.00 uur.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *